Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk waar de voorkeur naar uit gaat wat betreft werkschoenen. Soms weet je het meteen welke voor jouw werkzaamheden het beste geschikt zijn. Maar toch kom je er soms niet helemaal uit welke werkschoenen het beste passen bij jouw beroep. Hier een paar tips om de beste werkschoenen voor jouw werkzaamheden te vinden! 

Werkschoenen voor in de logistiek

Als transport- of magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor het transporteren van goederen en/of het beheren van een magazijn. Het is belangrijk om goede werkschoenen te dragen die bescherming bieden tegen mogelijke gevaren op de werkvloer. Voor zowel transport- als magazijnmedewerkers is het verplicht om werkschoenen te dragen die minimaal voldoen aan de S1P normering. Bij het kiezen van de juiste werkschoenen is het belangrijk om te letten op verschillende factoren, zoals flexibiliteit, demping en antislip zolen.

Als magazijnmedewerker is het aan te raden om te kiezen voor werkschoenen met een goede demping en antislip zolen, omdat je veel loopt en soms moet helpen bij het laden en lossen van producten. Waterafstotend of waterdicht is minder belangrijk omdat je voornamelijk binnen werkt. Voor transportmedewerkers is flexibiliteit van de schoen belangrijk, vooral als je voornamelijk binnen werkt. Bij buitenwerk is het belangrijk om te kiezen voor waterafstotende werkschoenen met goede demping en antislip zolen.

Bekijk hier logistiek werkschoenen

Schilder werkschoenen

Als schilder is het belangrijk om geschikte werkschoenen te dragen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook gemakkelijk schoon te maken zijn. Witte werkschoenen zijn populair omdat eventuele verfspetters minder opvallen, maar het is ook belangrijk dat de werkschoenen voorzien zijn van een antislip zool (SRC) om uitglijden op een gladde ondergrond te voorkomen.

Naast comfort en veiligheid is het ook van belang dat de werkschoenen geschikt zijn voor de werkzaamheden van een schilder. Zo moet de werkschoen een goede grip hebben en voorzien zijn van een kleine hak om veilig op en af trappen te kunnen lopen. Voor schilders die regelmatig op een ladder staan zijn werkschoenen met een platte zool minder geschikt en is het beter om te kiezen voor werkschoenen met een profielzool. Als er veel op de knieën gewerkt wordt, zijn werkschoenen met een kruipneus aan te raden. Zodat je schoenen niet te snel slijten

Bekijk hier schilders werkschoenen.

 

Landbouw: Als je werkzaam bent in de landbouwsector, ben je vaak buiten aan het werk en werk je op verschillende soorten ondergronden. Het weer kan onvoorspelbaar zijn en het werken op natte ondergronden is niet ongewoon. Daarom is het belangrijk om werkschoenen te dragen die waterdicht zijn. Naast waterdichtheid is het ook belangrijk om te kiezen voor werkschoenen met een SRC antislip zool, zodat je altijd een optimale grip hebt. Een hoog model werkschoenen biedt extra steun en bescherming voor de enkels tijdens het werken in de landbouwsector. Als je werkt in de landbouwsector, is het hard werken en kunnen de werkschoenen flink op de proef worden gesteld. Daarom is het belangrijk om te investeren in werkschoenen van hoge kwaliteit die de nodige bescherming en comfort bieden tijdens het werken.

Bekijk hier landbouw werkschoenen.

Civiele techniek: Veel beroepen in deze sector vereisen dat je hoofdzakelijk buiten werkt. Het werk kan vrij ruw zijn, daarom is het belangrijk om stevige werkschoenen met kruipneus te hebben om je voeten te beschermen. Je hebt ook werkschoenen nodig die geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden, daarom raden wij S3 werkschoenen aan. Voor werkzaamheden op warm asfalt zijn werkschoenen met een HRO-normering aan te raden, omdat deze hittebestendig zijn tot 300 graden.

bekijk civiele techniek werkschoenen!

Werkschoenen bouw: In de bouw verschillen de werkzaamheden enorm. Doe je vooral veel knielend werk? Kies dan in ieder geval voor werkschoenen met een goede kruipneus. Bij een bouwbedrijf zullen ze stevige werkschoenen (robuuste werkschoenen) nodig hebben. De werkschoenen mogen niet snel slijten en moeten tegen een stootje kunnen. Omdat stratenmakers ook buiten werken, is het van belang dat ze werkschoenen dragen met een S3 normering. Werkschoenen met een S3 normering hebben namelijk een waterdichte schacht tot 60 minuten.