Hoge werkschoenen worden tegenwoordig steeds populairder. Niet iedereen weet de voordelen van een hoge werkschoen in tegenstelling tot een lage werkschoen. In deze blog worden de voordelen van de hoge veiligheidsschoenen op een rijtje gezet. Hierdoor kan jij een keuze maken of dit meer bij jou past. 

Bescherming van de enkel

Een van de belangrijkste voordelen die lage werkschoenen je niet geven is dat je enkels beschermt worden. Bij werkzaamheden waarbij je veel moet staan of lopen, zijn je enkels gevoelig voor blessures. Een enkelblessure kan ervoor zorgen dat je lange tijd niet kan werken en dit kan je makkelijk voorkomen door het dragen van hoge veiligheidsschoenen. De hoge schacht van de werkschoen biedt namelijk extra ondersteuning aan de enkel en daardoor kan jij makkelijker door met je werk.

Bescherming tegen vuil en stof

Naast bescherming tegen blessures, bieden hoge veiligheidsschoenen ook bescherming tegen vuil en stof. Door de hoge schacht van de werkschoen hebben vuil en stof minder kans om in de schoen te komen en zo de voeten vies te maken of te irriteren. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen in werkomgevingen waarin veel stof of vuil aanwezig is, zoals bouwplaatsen, magazijnen en fabrieken. Het dragen van hoge veiligheidsschoenen kan daarom bijdragen aan een schonere werkomgeving en het voorkomen van onnodige risico’s.

Bescherming tegen weersomstandigheden

Een ander voordeel van hoge veiligheidsschoenen is dat ze bescherming bieden tegen diverse weersomstandigheden. Bij werkzaamheden buiten of in vochtige omstandigheden, kunnen je voeten nat worden. Door het dragen van hoge veiligheidsschoenen blijven je voeten droger en dus comfortabeler. De meeste lage werkschoenen zijn ook niet waterdicht en met dit soort werkschoenen heb je daar geen last van. Niet alle hoge veiligheidsschoenen hebben een waterdicht normering, kijk dit voor de zekerheid na. Kijk altijd of er een WR (Water resistant) normering bij staat. 

Bieden hoge werkschoenen extra stevigheid? 

Extra hoge werkschoenen bieden ook extra stevigheid aan de voeten. Dit is vooral belangrijk bij werkzaamheden waarbij er veel wordt gelopen en gestaan. De extra stevigheid zorgt voor meer stabiliteit, waardoor je minder snel vermoeide voeten krijgt en ook sneller een enkelblessure kan voorkomen. Wij raden dit soort werkschoenen ook aan als je op jouw werk veel moet lopen. 

Keuze uit verschillende hoge werkschoenen

Er zijn veel verschillende modellen beschikbaar, er zijn hoge werkschoenen voor heren maar ook hoge werkschoenen voor dames.  Zo zijn er modellen met een vetersluiting, maar ook hoge werkschoenen met een boasluiting. De werkschoenen komen voor in allerlei kleuren en maten hierdoor is er altijd wel een paar schoenen die bij jou past! 

Puma heeft sinds kort een nieuwe lijn geïntroduceerd met 6 nieuwe stijlvolle werkschoenen die het bekijken zeker waard zijn. Hier zitten ook 2 nieuwe hoge veiligheidsschoenen bij. Wil jij kijken hoe ze er uit zien? bekijk ze in onze andere blog