Werkschoenen zijn ontworpen om bescherming te bieden aan je voeten tijdens het werk. Omdat ze tegen meer dingen moeten kunnen dan vrijetijdsschoenen, moeten ze ook anders worden onderhouden. Veel mensen weten alleen niet hoe ze hun werkschoenen het beste kunnen onderhouden, waardoor de schoenen snel slijten en minder bescherming bieden. In dit blog laten wij zien hoe je dit het beste kan doen met wat goede tips!

Reinig je werkschoenen regelmatig

Om je veiligheidsschoenen in goede staat te houden, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Maak ze schoon met een zachte borstel en warm water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de levensduur van de schoenen kunnen verkorten. Agressieve schoonmaakmiddelen zoals schuurmiddelen en azijn kunnen het materiaal van de schoenen beschadigen, waardoor ze minder duurzaam worden en sneller verslijten.

Laat je werkschoenen drogen

Het goed drogen van je veiligheidsschoenen na het schoonmaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schoenen hun vorm behouden en dat er geen schimmel of geurtjes ontstaan. Het is aan te raden om de schoenen op kamertemperatuur te laten drogen en niet in de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren, haardrogers of andere hittebronnen te plaatsen. Hitte kan de materialen van de veiligheidsschoenen namelijk beschadigen of krimpen, waardoor ze niet meer goed passen.

Verwijder modder en vuil direct

Als je werkschoenen onder modder, stof of ander vuil komen, is het belangrijk om dit direct te verwijderen om schade aan de schoenen te voorkomen. Modder en vuil kunnen zich in de poriƫn van het materiaal ophopen en de kwaliteit en duurzaamheid van de schoenen verminderen. Wij raden aan om je werkschoenen schoon te maken met een zachte borstel en warm water. Als het vuil opgedroogd is, kan het moeilijker zijn om te verwijderen.

Controleer de schoenen op beschadigingen

Controleer je werkschoenen regelmatig op beschadigingen, zoals scheuren, gaten of andere slijtage. Als je beschadigingen opmerkt. Het dragen van beschadigde werkschoenen kan leiden tot ernstige blessures. Door deze tips te volgen, kun je de levensduur van je werkschoenen verlengen en ze in goede staat houden. Door goed voor je werkschoenen te zorgen, zorg je ook goed voor jezelf!